Sunday, April 1, 2007

Full pakke på Craigs

I januar fikk Craigs kjøkken veldig bra omtale i RA (se http://www.rogalandsavis.no/bruland/article2535867.ece ) så vi bestemte oss for å sjekke ut stedet på nytt siden vi ikke hadde vært der på en stund og siden vi hadde 10 års jubileum. Vi bestilte bord til 19.30 og da vi ankom fikk vi beskjed om at vi var de siste gjestene så vi kunne velge bord. I selve restauranten er det ikke så mange bord...jeg vil anta rundt 30 sitteplasser. Selv om det er en del stilige dekorasjoner som hvitløk, vanlijestenger etc på glass så virker lokalene litt kalde og ukoselige...og stolene kunne godt vært litt mer komfortable. Vi gikk for ”full pakke”...det vil si 6 retters middag med tilhørende vinpakke. Craigs er forresten en av 5 restauranter som kan smykke seg med tittelen Best of "Award of Excellence" i det amerikanske vinmagasinet Wine Spectator (se http://web3.aftenbladet.no/lokalt/article230412.ece ) så det er ikke mye å utsette på vinutvalget.

Vi startet med å bestille en aperetiff...etter en tur til Paris ifjor (se http://gardkarlsen.com/Paris_France.htm ) har vår standard aperetiff blitt Kir Royal (en forfriskende mix av crème de cassis og champagne). Jeg hadde denne senest i Paris i sist uke og jeg synes generelt at den er bedre i utlandet...kanskje det bare en illusjon :-) Vi fikk litt brød og flatbrød men første rett kom utrolig fort. Vår åpningsrett var svineknoke rull med eple og foie gras. Gåselever er spesielt men det funker veldig bra med de syrlige eplene og det var også godt med litt røkt svineknoke til...og til denne retten fikk vi en Fritz Haag Riesling som sto godt til maten. Hver vin ble forklart av vår kelner men han snakket litt over hodene våre ettersom vi ikke er noen eksperter på vin. Jeg kunne godt tenkt meg mer rødt til maten men det er fordi jeg generelt sett liker rødvin bedre en hvitvin.

Andre rett var kamskjell i en potetsuppe og med trøffler. Suppen var knallgod og kamskjellet var også veldig godt. Nok en gang fikk vi en riesling...denne gang en Hirsch Riesling fra Østerrike(?). Den var tørrere men sto nok en gang godt til maten. Vi fortsatte med torsk med eggesmør med kapers og persille. Torsken var deilig og delte seg perfekt lagvis ved berøring. Og sausen var herlig....her har de nok ikke brukt lett-magarin for å si det sånn :-) Vi fortsatte med en Østerrisk vin dersom jeg ikke tar helt feil..en Prager-Hinter Grüner Weltliner (nok en hvitvin) og igjen var det ikke noe å utsette på vinen. Eneste problemet var at rettene kom litt for kjapt og dermed fikk Nikki ikke tid til å drikke opp vinen sin....hun satt til slutt med utallige glass foran seg og da blir det litt vanskelig å holde styr etterhvert :-)

Etter en kjapp hvilerett (champagne og knust is) gikk vi over på en ny hovedrett...die lam, hjemmelaget pølse, spinat gnocchi og en grønnpeppersaus. Lammet var herlig, pølsen kjempegod, gnocchien var også veldig god (iallefall mens den var varm) og sausen var fantastisk. Til denne retten fikk vi endelig en rødvin...en Cornas Granit "30"...der 30 tallet indikerer at vinrankene er ca 30 år gamle ifølge vår kelner. Det er alltid deilig å smake rødviner som er litt anderledes og denne var en fint nytt bekjentskap :-)

Nikki sto over osteretten som kom som neste rett...det var en brie type ost, en blåmugg og en ”vanlig” ost. Blåmuggosten ble litt for heftig for min del så det var godt å la ganen hvile litt med ristede nøtter og grissini. Til denne retten fikk vi en fransk søt hvitvin med navn La Quintessence. Det var godt med et glass til osten men det er ikke en type vin som man kan pimpe. Til dessert fikk vi tiramisu med pasjonsfrukt sorbet. Jeg har smakt mange rare varianter av tiramisu opp gjennom årene og jeg har defor blitt litt skeptisk når jeg ser det på menyen...men på Craigs klarte de å lage den slik den bør lages (iallefall etter min mening). Til denne fikk vi en veldig søt hvitvin fra Østerrike med navn Weinrieder Eiswein.

Vi rundet av med litt kaffe før vi startet på hjemturen...mette og litt ”tipsy” etter all vinen. Craigs sto til forventningene som jeg hadde og maten var kjempegod. Men dersom du skal gå for full pakke må du være forberedt på at det koster litt J Regningen kom på ca 2600 kroner for oss begge....og bare Kir Royalen kostet 110 kroner per glass. Jeg synes kanskje det er litt smålig å ta 10 kroner for en karaffel med vann fra springen når man betaler så mye for måltidet. Selve 6 retters menyen koster 645 kroner per person. Utover det så kom rettene litt for tett og dermed var det vanskelig for Nikki å holde tritt med vinen. Men alt i alt....er du på jakt etter et skikkelig godt måltid i Stavanger så er Craigs absolutt et godt alternativ :-)

Les mer om Craigs på http://www.craig.no/


Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder

No comments: