Sunday, April 29, 2007

Herlig mat og flott utsikt på Bølgen & Moi

Jeg besøkte Bølgen & Moi i slutten av april 2007 ifm med et jobbarrangement. Denne restauranten ligger i tilknyttning til Oljemuseet i Stavanger og du kan se plasseringen på mitt Google kart http://gardkarlsen.com/stavanger_map.htm . Navnet på plassen kommer fra Toralf Bølgen og Trond Moi som begge er kjente navn i den norske mat/kokke bransjen og man kan finne Bølgen & Moi restauranter i flere norske byer. Bølgen & Moi i Stavanger ligger ut mot sjøen vi fikk et bord med vinduet og vi fikk en flott utsikt over havnebassenget i det herlige vårværet. Vi fikk aperetifer etterhver som deltakeren kom og betjeningen var raskt på plass når de så at ny ansikter var ankommet ved bordet. Vi bestemte oss for å gå for en 5 retters middag med vinpakke til. Plassen betegner seg forresten som et brasserie og ikke en gourmetrestaurant i henhold til restaurantsjef Hammersvik (se RAs omtale http://www.rogalandsavis.no/bruland/article2712552.ece).

Bordet var staselig dekket opp når vi kom forresten og hver av oss hadde en diger og fargerik tallerken foran oss. Vi fikk en aperetif før maten ankom og det var en liten ruccolasuppe hvis jeg ikke tar helt feil. Jeg er ikke sikker på hva som var basiskraft for suppen men den var velsmakende og god. Det samme var focaccia brødet som vi fikk på bordet. Det følgte med en slags olivendip som var utolig god å ha til selve brødet. Vinen som vi fikk til denne retten (en Riesling kabinett, Dr. Loosen 2005) beholdt vi da vi fikk vår første skikkelige rett: kamskjell. Kamskjell er en klassiker på finere restauranter og her fikk vi servert to stk sammen med en blomkålpuré og blodappelsin vinagrette. Kamskjell er alltid deilig men det var kanskje ikke nødvendig med to stykk....etterhvert som kvelden skred frem klaget nemlig noen av deltakerene at det ble litt for mye mat :-).

Vi gikk deretter over på breiflabbhale servert på en seng av risotto med vanlije og rosmarinskum. Breiflabb er en av mine favorittfisker og den smakte fortreffelig som vanlig. Og risotto er også er av mine favoritter og denne petit pois risottoen var deilig. Dette var en herlig rett som anbefales. Til denne retten hadde vi Saint Veran, Cave-Prissé 2005.

Vi fortsatte med lam som ble servert med poteter, Portobello sopp, linser og tomat. Kjøttet var litt for lite stekt etter min smak men smaken var god. Potetene var veldig gode og jeg lurer litt på hvordan man lager denne varianten. Det virker som potetene var skåret opp i tynne skiver og lagt tilbake igjen i en form og stekt....det ble iallefall en god variant i forhold til vanlige poteter. Til denne retten fikk vi en Rijoa rødvin ved navn Muga. Dette er en vi som jeg har kost meg med noen ganger før og den går veldig godt med lam.

Vi gikk deretter over på en hvilerett....noen stykker med ost, litt brød og...noe søtt. Jeg er ikke sikker på hva tilbehøret var men det var godt med osten og vinen. Blåmuggosten var god og ikke altfor ekstrem (slik som på Craigs :-) ). Desserten for kvelden var et godt stykke pasjonsfruktterte med en jorbærsorbet og bringebærskum. Jordbærsorbeten var herlig og det samme gjelder terten. Til desserten fikk vi servert Riesling Beerenauslese 2005. Vi rundet av med kaffe og avec og vi oppdaget plutselig at vi var alene i restauranten....tiden flyr når man har det gøy.

Konklusjon: sjekk ut Bølgen & Moi dersom du ikke har vært der før. Vi fikk deilig mat, god service og flott utsikt over havnebassenget i Stavanger. Det eneste deltakerene klaget over var at det faktisk ble litt for mye av det gode...noen ”klaget” nemlig over at det ble for mye mat. Vi fikk også påfyll av vin underveis i måltidet dersom de så at vi drakk opp. Vi måtte ut med ca 1200 kroner per person for dette måltidet. Du kan lese mer om Bølgen & Moi sine restauranter og menyer med å besøke http://www.bolgenogmoi.no/ .

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder

No comments: