Wednesday, April 11, 2007

Verden rundt i et glass med øl - Cardinal

Hvis du skal ut i Stavanger og liker øl så bør du vurdere å stikke innom Cardinal. Denne puben er plassert ganske nær Vågen (rett bak Hansenhjørna) og den er omtrent midt i "lysløypa". Jeg var innom der sist uke med noen venner og jeg ble overrasket over å se utvalget i øl. Cardinal har forresten vært der så lenge jeg kan huske og det minner om en bub/bar av den gamle typen. Den var skikkelig innrøykt i gamle dager men etter røyeloven ble innført er det blitt lettere for oss ikke-røykere å tilbringe noen timer der.

Vi startet vår "mimre tur" med å ta en flaske med Tiger øl. Vi hadde noen flasker og bokser av dette da vi dro til Malaysia ifjor (se http://gardkarlsen.com/malaysia_kuala_lumpur.htm ) men jeg tror at dette egentlig er et bryggeri i Singapore. Vi fortsatte med Sapporo øl fra Japan. Jeg hadde ikke så mye av dette ølet i Japan i 2005 (se http://gardkarlsen.com/japan_tokyo.htm )...jeg holdt meg stort sett til Asahi...men de hadde denne øltpen også på Cardinal :-) . Etter dette vendte vi tilbake til Europa med å ta en flaske med Leffe fra Belgia...Leffe Blonde var forresten ikke spesielt god. På dette tidspunktet var det dessverre på tide å dra videre allerede :-(

Konklusjon: Hvis du er på jakt etter en pub med et utmerket utvalg av øl så burde du stikke innom Cardinal. Her kan du velge mellom 250 ølsorter og de hevder at dette er det beste utvalget i Norge...og det er ganske utrolig med et slikt utvalg. På vanlige puber pleier det kun å være Heineken, Carlsberg og diverse lokale ølsorter man kan velge blant. En flaske med øl koster forresten 60 og 90 kroner.

Du kan lese mer om Cardinal og se hele øl menyen på http://www.cardinal.no/ . Hvis du har lyst å smake noe annet enn de vanlige norske sortene anbefaler jeg Nøgne Ø (se http://www.nogne-o.no/ ) .

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder

1 comment:

yobo said...

Da vet jeg ihvertfall hvor jeg skal ta turen neste gang jeg har lyst å smake noen nye øl. Synd du ikke fikk tid til å smake flere øl, ølsmaking er alltid gøy.