Vel, over til matopplevelsen. Vi ankom plassen 19.30 og lokalene er koselige selv om man sitter i en slags ”kjeller”. Vi hadde stearinlys på bordet og det var dempet musikk i bakgrunnen. Vi bestemte oss for å gå for 8 retters menyen til 500 kroner og den medfølgende vinpakken til 635 kroner.


Vi fortsatte med samme vin og neste rett var stekt kamskjell som var veldig godt. Jeg er ikke helt sikker på hva som ble servert til...hva er egentlig ”beurre noisette”? :-)...dere får sjekke på Wikipedia hvis dere lurer.

Vi fortatte med klippfisktempura med klippfiskkrem, paprikacoulisse og safranvinaigrette. Dette høres fancy ut men jeg synes denne retten falt litt igjen...det smakte bare som frityrstek ”et eller annet” med sur søt saus. Det var godt men det smakte ikke som klippfisk...og det kan vel kanskje være positivt



Dagens andre hovedrett var lammecarré med polenta, småløk og tomatisert demi glace. Igjen var det en deilig rett og vinen var OK (Chateau des Sarrins Rouge ’2002). Jeg er ingen stor fan av franske viner i utgangspunktet.

På menyen sto det bare ”Pina Colada” på neste rett. Vi trodde kanskje vi skulle få en drink men det var en liten dessert der de hadde toppet ananasbiter med en slags krem med kokossmak. Det var kjempegodt og friskt. Jeg må ærlig innrømme at jeg er ikke helt sikker hva vi fikk å drikke til :-)...for mye vin kanskje


Som siste rett og dessert fikk vi sjokolade nemisis, en slags vannbakkels med vaniljekrem og en bringebær/champagne sorbet. Sjokoladekaken var fantastisk og kjentes ut som den var laget med mørk, mørk, mørk sjokolade...og det var deilig og frisk med bringebær sorbet til.

Alt i alt var det en deilig måltid. Men siden dette skal være en topp restaurant må jeg også nevne ting som ikke var perfekt.
-da vi skulle ha aperetiff virket det ikke helt som de hadde kontrollen på hvem som skulle ha og ikke ha
- jeg spurte om menyen mens vi spiste slik at vi kunne følge med på de forskjellige rettene. Jeg fikk til svar at det skulle jeg selvfølgelig få men den så jeg aldri noe til
-på toalettet baserer de seg på små håndkle...da jeg var på do var det ikke flere igjen
- da de skulle severe hovedretten kom de ut med maten før de hadde ryddet bordet vårt for forrige rett...dermed ble det litl kaos
- musikken var heldigvis dempet...men det var samme CD som sist år da jeg var der. Kanskje på tide å bytte?
- de mest erfarne kelnerene serverte til damene først...men de andre litt uerfarne var ikke så nøye på det
- de var litt gjerrige med vinen...men da jeg sto opp kl 7 dagen derpå var jeg egentlig glad for det

Dette er jo småplukk og det reduserte ikke matopplevelsen på noen som helst måte.
Min anbefaling er: ta deg råd til å ta deg en aften på Jans sammen med en du er glad i og ta en ”full pakke” med mat og vin...det er en opplevelse.
No comments:
Post a Comment