Thursday, June 14, 2007

Ikke helt overbevist på City Bistro

Det er ikke alltid like enkelt å få et bord på kort varsel i Stavanger og det fikk jeg erfare da jeg begynte å ringe rundt på en tordag ettermiddag for å få et bord sammen kveld. Men da jeg kom til City Bistro var det ikke noe problem å få et bord. Mitt inntrykk er at City Bistro først og fremst er et godt alternativ rundt juletider når de serverer både smalahove og lutefisk. Men plassen fikk veldig god omtale i Rogalands Avis nylig så bestemte oss for å teste ut plassen. Selve restauranten ligger på Madlaveien litt utenfor Stavanger sentrum. Men det tar bare 10 minutter å gå dit fra sentrum.

Vi ankom plasen kl 19 og plassen var helt tom. Så vi spøkte litt om det var et ledig bord osv...vår vertinne så ut som hun hadde hørt vitsene våre før. Jeg tok en Kir Royal som vanlig og alle de andre kastet seg på bølgen ettersom ikke mange hadde smakt det før. Kir Royalen var veldig god og jeg burde selvfølgelig sett mer på hvilken champagne som ble brukt men det glemte jeg.

Vi bestemte oss for å gå for en 4 retters meny...den såkalte aspargesmenyen. Hvert år pleier City Bistro å gjøre et stort nummer ut av at aspargesen kommer...jeg har aldri hatt noe spesielt forhold til asparges så for min del har dette aldri trukket meg til plassen. Før vår første rett kom fikk vi en liten suppe som en appetittvekker....dere kan kanskje gjette hvilken suppe vi fikk? Aspargessuppe selvfølgelig. Suppen var god og det vardeilig å komme igang med maten ettersom vi var sultne.


Første rett var kamskjell med asparges og snøfriskkrem. Kamskjell er ganske standard på finere restauranter og for å være helt ærlig begynner jeg å bli litt lei av kamskjell som standard forrett. Før jeg fortsetter bør jeg kanskje si at jeg hadde nettopp kommet fra Thailand da jeg gikk på City Bistro og jeg hadde et snev av forkjølelse og jeg hadde fremdeles litt jetlag så kanskje det påvirket dette måltidet. Menyen hadde forresten en vinpakke som vi gikk for men selv om det var 4 forskjellige anbefalinger for hver rett på menyen fikk vi stort sett en annen vin. Den unge damen som serverte oss Kir Royal til å begynne med var også vår servitør og hun var så stille når hun serverte maten og det var ganske vanskelig å høre hva hun sa da hun presenterte vinene.

Neste rett fra lettrøkt ørret med aspargesflan og vanilje- og sitgrongressaus. Fisken var god men jeg må innrømme at det var litt rat med denne flanen som tilbehør. Men det er alltid spennende å prøve ny kombinasjoner :-) Hovedretten var ovnsbakt kyllingbryst og kyllinglår med hvit asparges fondantespoteter og trøffel-hollandès Kyllingen var god den og som man kan se av bilde var retten litt større en hva de pleier å være dersom man spiser en 7/8 retters meny.

Det rareste denne kvelden var kanskje desserten denne kvelden. Dette var tross alt aspargesmenyen så desserten denne kvelden var aspargesiskrem med lakrissirup og rabarbra og jordbær salat. Iskremen smakte ikke så mye asparges så jeg regner med at de bare har hatt litt i for at det skal være litt eksotisk. Men isen var god.For dette måltidet måtte vi ut med 565 Kroner per person og vinpakken kostet 375 Kroner per person.

Konklusjon: Jeg var kanskje påvirket av min forkjølelse for dette var ikke et spesielt spennende måltid. Eller kanskje var smaksløkene mine i sjokk etter god og sterk mat i Thailand. City Bistro er ikke i samme divisjon som Jans, Craigs, NB Sørensen etc men jeg tror sikkert at jeg kommer til å gå hit igjen....spesielt når det nærmer seg jul og smalahove kommer på menyen :-)

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder

No comments: